icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte!

STARINSKI KOLAČ "ČUPAVA KATA": Rustično savršenstvo ukusa od jednostavnih sastojaka (RECEPT)

Podeli:

Čupava Kata svoj naziv je dobila po gornjem sloju testa koji se renda i tako dobija svoj hrskavo-čupavi izgled

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za testo: 3 žumanca, 3 kašike šećera, 150 grama margarina: 300 grama brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike mleka.

 

Premaz: 4 kašike marmelade

 

Fil: 150 grama oraha; 3 belanceta; 200 grama šećera u prahu.

 

Priprema: Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka, piše Stil.

 

Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.

 

Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.

 

Fil pravite tako što ćete umutiti belance, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.

 

Pecite na 200 stepeni pola sata.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...