icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fenomenalnog ukusa

AKO VOLITE RUSKU I MIMOZU, OBOŽAVAĆETE I NJU: Recept za METROPOL salatu — i kao prilog mesu, i kao samostalan obrok

Podeli:

Ova slana obrok salata očaraće vas ukusom, a odlična je kao predjelo ili prilog glavnom jelu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

4-5 srednjih krompira

2-3 šargarepe

4 jaja

1/2 praziluka

150 g ćurećih prsa

180 g kisele pavlake 

150 ml majoneza

1 kašičica senfa

1/2 kašičice soli

 

Priprema:

 

Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.

 

Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).

Kad se ohladite, oljuštite ih.

 

Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.

 

Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.

 

Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.

 

Rashladite i služite uz roštilj ili pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.

 

NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati deo i sasvim da izostavite. Salata je sve lepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.

 

 

Inicijalizacija u toku...