icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nećete ostati gladni!

RASKOŠNA MUSAKA 3 U 1: Izdašan ručak s povrćem i mesom osvojiće vas na prvi zalogaj (RECEPT)

Podeli:

Tri sloja povrća, mleveno meso i dobro poznato jelo pripremljeno na nešto drugačiji način!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 300 gr krompira
  • 200 gr tikvica
  • 200 gr plavog patlidžana
  • 400 gr paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • so i biber
  • šećer
  • ulje
  • bosiljak, morski oraščić


Priprema

 

Oljušten krompir iseći na kolutove i u podmazanom plehu staviti da se peče u rerni na oko 180C stepeni., piše Lepa i srećna.

 

Tikvice i patlidžan oljuštiti, iseći na kriške i posoliti ovlaš pa ostaviti da se ocede.

 

Paradajz oljuštiti i iseckati pa staviti na tihu vatru da se malo ukuva. Dodati šećer i so po ukusu.

 

Upržiti glavicu luka, dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne pobeli. Posoliti i pobiberiti.

 

Posle dvadeset minuta pečenja krompira, izvadite pleh iz rerne i rasporedite uprženo mleveno meso preko krompira.

 

Pospite ukuvanim paradajzom, pa poređajte sloj patlidžana i sloj tikvica.

Stavite u rernu da se peče.

 

Za to vreme umutite jaja sa mlekom, dodajte začine i kad je musaka do pola gotova, prelijte i vratite da se zapeče.

 

 

Ako volite obožavate ovo jelo, obavezno probajte ENGLESKU MUSAKU, ali i POSNU MUSAKU i čuveni sokobanjski specijalitet OZRENSKU MUSAKU.

 

 

Inicijalizacija u toku...