icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

pruža energiju za ceo dan

UKUSAN I ZDRAV OBROK ZA SAMO NEKOLIKO SEKUNDI: Zobena kaša po receptu Džejmija Olivera postaće vaš OMILJENI doručak!

Podeli:

Zobena kaša popularnost je stekla u zadnjih nekoliko godina kada se sve više počeo da se promoviše zdrav način života.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Možete jesti toplu, odmah nakon pripreme, a možete je ostaviti i preko noći u hladnjaku. Započnite ovaj vikend jednom po receptu Džejmi Olivera i osigurajte si energiju za ceo dan.

 

Uzmite 160 g zobenih pahuljica i stavite ih u malu šerpu. Dodajte 600 ml vode ili mleka - možete koristiti i biljna mleka za još zdraviju porciju. Kuvajte na laganoj vatri 5 do 6 minuta uz povremeno mešanje. Kada se zgusne, možete ugasiti vatru i ostaviti kratko da pahuljice nabubre do kraja. Ako ste više ljubitelj retke kaše, dodajte još malo mleka ili vode. Dodajte sitno naseckanu jabuku, malo cimeta i dve kašičice meda za pravi jesenji doručak.

 

 

Inicijalizacija u toku...