icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

BEZ PEČENJA, PRIPREMA SE BRZO I LAKO: Omiljena keks torta čiji ukus obara s nogu!

Podeli:

Ne peče se, ne zahteva posebne veštine, brzo se spremi, svi je vole!

ilustracija
ilustracijafoto: Shuterstock

Sastojci:

 

600 grama mlevenog keksa
4 dl soka od narandže
2 margarina (ili putera)
300 grama prah šećera
2 cela jajeta
2 žumanca
100 grama čokolade
300 grama šlaga
2.5 dl mleka ili kisela voda

 

Priprema:

 

Umešati keks sa sokom. U drugoj činiji umutiti mikserom margarin i šećer, pa dodati jaje i nastaviti sa mućenjem.

 

Sjediniti obe smese pa podeliti na dva dela. Istopiti čokoladu pa dodati jednom delu smese. Oblikovati tortu i ostaviti da prenoći u frižideru.

 

Sutradan umutiti šlag i nafilovati je.

 

* Jaja možete skuvati na pari.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...