icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OBAVEZNO PROBAJTE

IZDAŠAN I JEFTIN RUČAK KAKAV SE DUGO PAMTI: Recept za najukusniju piletinu sa tikvicama

Podeli:

Obavezno probajte ovaj fantastični recept za piletinu sa tikvicama

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


1 veća glavica crnog luka

2 zelene paprike

2 šargarepe

1 manja glavica karfiola

500 gr piletine

2 krompira

1 paradajz

ulje, biber, so, začinska paprika

200 gr kisele pavlake

2 jaja

100 ml jogurta

peršunov list


Priprema:


Na ulju propržiti seckan crni luk, rendanu šargarepu i seckanu papriku. Izdinstati sve, dodati karfiol.

 

Tikvice izrendati, posoliti, pa ocediti tečnost kad malo odstoji. Tikvice dodati u pržen luk i sve zajedno malo propržiti.


Dodati začinsku pariku, biber, so. Krompir iseći na listiće.

 

Tepsiju podmazati i pola krompira poređati na dno.

 

Istresti propržene tikvice, a odozgo ostatak krompira. Jaja umutiti sa pavlakom, dodati jogurt, pa preliti preko tikvica.


Meso posoliti i premazati uljem i malo začinskom paprikom. Poređati preko krompira. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena, može i više, da lepo zarumeni.
 

 

Inicijalizacija u toku...