icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

POSLASTICA KOJU ĆE SVI VOLETI: Čokoladna torta za svečanosti i slavlja!

Podeli:

Uz malo truda postanite vrsni "poslastičar".

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:


Za fil:


8 žumanaca, 100 gr šećera, 2 vanilin šećera, 150 gr čokolade, 200 gr maslaca, 1 kesica šlaga.


Za koru:


8 belanaca, 6 supenih kašika šećera, 150gr mlevenih oraha, 8 supenih kašika brašna.


Priprema:


Fil:


Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite prvo u posudi pa onda kuvajte na pari-10ak min. Žumanca su kuvana kada kašikom provučete kroz njihi vidi se dno.

Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite ovo malo da se prohladi, pa dodajte u izmućen maslac na sobnoj temperaturi. U ovo dodati izmućeni šlag . Ostavite fil u frižideru sat vremena.

 

foto: Bakina kuhinja

Kora:


Umutiti belanca,i dodajte prstohvat soli ,pa dodati šećer - mutiti . Onda špahnom mutiti i dodati orahe, brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Peći u plehu od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. . Kore iseći na 3 dela da se dobiju 3 jednaka pravougaonika.


Posebno na pari otopiti 100 gr čokolade sa 3 supene kašike ulja.

Kada sklonite sa ringle, dodajte jednu supenu kašiku margarina jer će čokoladi dati sjaj i čvrstoću.


Svaku koru premazati filom, a odozgo preliti topljenom čokoladom.

 

 

Inicijalizacija u toku...