icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

vrlo ukusno

OBOŽAVAĆETE JE: Ovako se pravi NAJMEKANIJA domaća pogača, BEZ margarina! (RECEPT)

Podeli:

Ukusna pogača, mekana kao pena!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

20 gr kvasca

300 ml mleka

1 jaje

1 kašičica šećera

malo soli

550-600 gr brašna

malo ulja

 

Priprema:

 

Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapen,i dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.

Ostaviti da odmori 30 min, pa ga razvući na sto u pravougaonik, više na kocku, pola cm debljine, i premazati malo uljem .

Testo iseći po dužini na trake do ivice, ali ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i savijati u rolnicu, a zatim u krug.

Staviti pogaču u tepsiju 22 cm prečnika.

Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori, pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.

Pokriti krpom.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...