icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i hitro

3 SASTOJKA, 15 MINUTA: Slatke ili slane — ove tortilja-lepinje postaće vaš omiljeni brzi doručak! (RECEPT)

Podeli:

Kada ste u žurbi, eto rešenja!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Možete ih premazati slanim ili slatkim namazima, a odlični su i uz ćevape i roštilj. Probajte ih obavezno, spremaju se za tren!


Sastojci:

 

  • 250 g brašna (2 šolje)
  • 30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 120 ml vruće vode
  • 1 kašičica soli

 

Priprema

 

U posudu izručiti prosejano brašno, dodati so, preliti uljem i ručno izmešati da se dobije mrvičasta smesa, piše Mondo. Dodavati toplu vodu i mestiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Izručiti na pobrašnjenu podlogu i mestiti otprilike 3 minuta.

 

Testo podeliti na 4 jufke, prekriti ih providnom folijom i ostaviti da odmore 10 minuta. Razviti oklagijom i peći u vrelom tiganju na malo ulja s obe strane.

 

 

Inicijalizacija u toku...