icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

dopašće vam se!

IDEJE ZA RUČAK BEZ MESA: 3 bogata i vrlo ukusna jesenja jela koja morate da probate (RECEPT)

Podeli:

Prave se brzo, zdravi su i ukusni — ovo su ručkovi bez mesa koji se moraju naći u vašem porodičnom jelovniku!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Krem-čorba od pečuraka


Sastojci:

 

  • 500 g šampinjona
  • malo putera
  • 2 kašike ulja
  • glavica crnog luka
  • 1 l supe od povrća
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g piletine
  • malo začina
  • so, biber
  • peršun

 

foto: Shutterstock

Priprema


Na ulju propržite luk isečen na sitno, a potom dodajte pečurke iseckane na listiće. Dinstajte sve dok ne smekšaju i ne dobiju zlatnobraon nijansu, a potom nalijte supu od povrća.


Kad su pečurke prodinstane, štapnim mikserom ili u blenderu usitnite sastojke dok ne dobijete kremastu masu. Potom prelijte pavlakom za kuvanje i začinite po želji i stavite da proključa.


Dekorišite peršunom i listićima od pečuraka i obavezno probajte ovu čorbu uz krutone.

 


Paprike punjene karfiolom

 

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pola kilograma karfiola
  • 6-7 paprika
  • 2 jajeta
  • so
  • biber
  • 1 šargarepa, srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 200 grama kisele pavlake
  • kačkavalja po želji
  • paradajz isečen na kolutove

 

Priprema


Na zagrejanom ulju proprižite sitno iseckan luk, papriku i šargarepu dok se karfiol bari. Dobro iscedite kafiol, pa da isitnite i promešajte s prženim lukom i pavlakom. Začinite solju i biberom, dobro promešajte.


Potom operite paprike, izvadite im semenke i punite ih ovim nadevom, a onda ih zatvorite kolutovima paradajza. Poređajte po nauljenom plehu i izrendajte kačkavalj.


Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta.


Prijatno!

 


Zelena pasta

 

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 150 grama testenine
  • 200 grama svežeg spanaća
  • 50 grama putera
  • 1 čen belog luka
  • pola šolje grama sira
  • 1 kašika rendanog kačkavalja
  • so, biber

 

Priprema


Dobro skuvajte testeninu, a potom je procedite i ostavite sa strane jednu čašu vode u kojoj se kuvala. Zatim nakratko s malo vode stavite u dublji tiganj spanać i pržite na visokoj temperaturi jedan minut. Sklonite i sačekajte da se ohladi, a potom rukama iscedite i sitno iseckajte spanać.


U tiganj stavite puter da se otopi, dodajte spanać i sitno isečen beli luk i krkčajte na srednjoj temperaturi dva minuta, a potom dodajte čašu vode u kojoj se kuvala testenina, a zatim i testeninu i sve dobro promešajte. Kada bude pri kraju, dodajte sir i začinite, a onda pospite izrendanim kačkavaljem.

 

 

Inicijalizacija u toku...