icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sjajan spoj

OBOŽAVAĆE GA I ONI KOJI GA INAČE IZBEGAVAJU: Sladak kupus pripremljen na POTPUNO drugačiji način (RECEPT)

Podeli:

Dobro je poznato koliko je koritan za zdravlje sladak kupus, ali i da nije malo onih koje je jednostavno nemoguće naterati da ga probaju. Sada to više neće biti problem!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

I da niste ljubitelj slatkog kupusa, ovako pripremljen će vam se sigurno dopasti. Jelo za celu porodicu spremljeno kao musaka. Probajte!

 

Sastojci za kupus:

 

  • 1,5 kg svežeg kupusa
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • malo tucane paprike
  • 1 srednji krompir
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka


Sastojci za meso:

 

  • 3 kašike ulja
  • 1 praziluk
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica suvog začina
  • ½ kašičica bibera

 


Za prelivanje:

 

  • 3 jajeta
  • 500 ml jogurta
  • 1 dcl mleka


Priprema


Isecite kupus i stavite u šerpu u koju ste sipali 3-4 kašike ulja. Dodajte so, biber i tucane ljute paprike i suvi biljni začin. Dinstajte na srednjoj temepreaturi, povremeno dodajuću vodu. Mešajte. U kupus dodajte naseckane šargarepe i krompir na trakice. U drugu šerpu sipajte 3 kašike ulje i dodajte iseckan praziluk i malo posolite. Kada se praziluk proprži dodajte mleveno meso. Dodajte suvi biljni začin i biber po ukusu. Kupus dinstajte nekih 45 minuta i pred kraj dodajte iseckan beli luk. U keramičku posudu stavite jedan red kupusa, zatim mleveno meso, pa opet red kupusa. Napravite smesu od jaja, tako što ćete ih ulupati, pa dodajte jogurt i malo mleka. Tom smesom prelijte jelo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35-40 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...