icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

odličan desert

PRIPREMA SE OČAS POSLA, A UKUSOM ĆE VAS RASPAMETITI: Preliveni kolač sa makom i džemom (RECEPT)

Podeli:

Pripremite brzo i lako ovu poslasticu neodoljivog ukusa

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

200 gr kiselog mleka

100 gr brašna

50-100 gr šećera ( po želji)

50 gr griza

50 gr mlevenog keksa

50 ml ulja

100 gr maka

1 prašak za pecivo

100 gr čokolade

100 gr suvog grožđa

nekoliko kašika džema od kajsija

 

Preliv:

 

100 ml mleka

 

Priprema:

 

U činiju staviti sve sastojke osim džema, izjednačiti i sipati u pleh.

 

Malom kašikom stavljati džem po testu, pa sve dobro protresti.

 

Peći na 200 stepeni oko 45-50 min.

 

Vruć kolač preliti hladnim mlekom i preko toga rastopljenom čokoladom. Dobro ohladiti i sladiti se...

 

 

 

Inicijalizacija u toku...