icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

SAVRŠENO SE SLAŽE UZ NEDELJNI RUČAK: Napravite posnu, penastu pogaču iz frižidera!

Podeli:

Postanite prave domaćice uz kvalitetne recepte.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


450 ml mlake vode, oko 600-650 gr brašna, 50 ml. maslinovog ulja, 20 gr kvasca, 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli.

 

foto: Bakina kuhinja

Priprema:


Kvasac potopite u malo mlake vode dodajte šećer i 2 kašičice brašna izmešati neka odstoji da zapeni.

Sipati kvasac u sud dodati ostatak vode 2 kašike ulja i postepeno brašno ..

Dodati so i još brašna celo vreme mešati rukama ili varjačom. Umesiti mekano testo glatko.. Tepsiju veću koja može da stane u frižider ( ja sam okruglu) premazati dobro maslinovim uljem i razvući u tepsuji obradjeno testo.
Premazati ga malo uljem i uvući u jednu veću kesu. Dobro zatvoriti da nema vazduha i staviti u frižider Najbolje zamesiti uveče.
Sutradan izvaditi iz frižidera skinuti kesu preliti je sa malo ulja i rukana tj. prstima je izbosti sa sviIh strana. Posuti semenkama kimom i odmah ide u vruću rernu. Peči na 190 stepeni C oko 35-40 min da bude rumena i lagana.

 

Vruću pogaču prekriti krpama i ostaviti 15 min da odmori i omekne.

 

 

Inicijalizacija u toku...