icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

NE TREBA VAM ČAK NI MIKSER: Sočna poslastica sa jabukama — priprema se očas posla, a ukus će vas OČARATI

Podeli:

Ovaj kolač se pravi toliko jednostavno da vam ne treba čak ni mikser, a ukus će vas očarati

foto: Natašine slastice / Printscreen youtube
foto: Natašine slastice / Printscreen youtube

SASTOJCI

 

TESTO:

- 200 grama brašna
- 180 grama šećera
- 200 grama griza
- 1 prašak za pecivo

 

NADEV:

- 1 kg narendanih jabuka
- 2 vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta

PRELIV:

- 100 ml ulja
- 250 ml mleka
- 1 jaje

DEKORACIJA:

 

- 3 šlaga iz kesice
- mleko
- cimet za posipanje


PRIPREMA:

 

1. Prašak za pecivo pomešajte s brašnom i dodajte u posudu. Nastavite dodavati šećer i griz, te sve zajedno sjedinite.

 

2. Posebno pomešajte jabuke s vanilin šećerom i cimetom.

 

3. Za preliv promešajte ulje, mleko i jaje.

 

4. Kalup za pečenje (dimenzija 21x36 cm) nauljite i stavite malo brašna.

 

5. U kalup kašikom rasporedite 1/3 suvih sastojaka.

 

6. Nastavite raspoređivati 1/3 narendanih jabuka.

 

7. Polovinu preostalih suvih sastojaka rasporedite po jabukama.

 

8. Polovinu preostalih narendanih jabuka rasporedite u kalupu za pečenje.

 

9. Ostatak suvih sastojaka rasporedite kašikom.

 

10. Preostale jabuke rasporedite preko suvih sastojaka.

 

11. Površinu prelijte s pripremljenim prelivom.

 

12. Kolač stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat.

 

13. Kada se kolač ohladi, premažite ga šlagom koji se pripremili po uputstvima sa kesice. Na kraju ga možete posuti cimetom.

 

 

Inicijalizacija u toku...