icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SOČNI BRAUNI SA UKUSOM MEDENJAKA: Savršen spoj ukusa u omiljenoj prazničnoj poslastici kakvu do sada niste PROBALI

Podeli:

Obožavate medenjake i ukus čokolade? Onda će vas ovaj recept za brauni-medenjake sigurno očarati!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zahvaljujući aromatičnim notama cimeta i muskatnog oraščića, ova poslastica pruža jedinstveni osećaj i ukus koji nam nagoveštava lagano pristizanje praznika.

 

Kada su praznični kolači u pitanju, ovog puta klasične medenjake možete zameniti ovom neobičnom kombinacijom ukusa, koja će vas zasigurno očarati.

 

Uz to, ovi brauni-medenjaci pripremaju se vrlo lako, zbog čega uspevaju čak i onima koji nisu previše spretni u kuhinji.

 

Sastojci

 

• 400 g maslaca

• 400 g mlečne čokolade

• 250 g mlevenih lešnika

• 100 g naseckanih lešnika

• 250 šećera

• 25 g mešavine začina za medenjake (cimet, đumbir, muskatni oraščić, biber, anis)

• 1 prašak za pecivo

• 8 jaja

Priprema

1. Rastopite maslac na srednjoj vatri u odgovarajućoj posudi, zatim dodajte čokoladu i takođe je rastopite. Stalno mešajte da ne nastanu grudice ili zagori. Sklonite posudu sa vatre kada smesa postane glatka.

2. Zatim dodajte mlevenei seckane lešnike, začine za medenjake, prašak za pecivo i jaja, pa mikserom sve umutite dok ne dobijete glatko testo.


3. Testo za brauni stavite u posudu, dodajte (ohlađenu!) smesu od maslaca i čokolade i sve promešajte.

4. Dobijeno testo sipajte u odgovarajući pleh pa poravnajte.

5. Pecite kolač oko 40 minuta (vreme pečenja može varirati u zavisnosti od jačine rerne) u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Inicijalizacija u toku...