icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ODUŠEVIĆETE SE

NAJBRŽI I NAJSLASNIJI KOLAČ IZ ŠOLJE: Otkrivena TAJNA savršenog recepta - trik je u ovom SASTOJKU!

Podeli:

Treba vam svega nekoliko minuta da napravite savršenu poslasticu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kolači iz šolje postali su popularni pre nekoliko godina, kada su ljudi otkrili da je zapravo moguće ispeći poslasticu u mikrotalasnoj pećnici rekordnom brzinom.

 

I mi smo morali da probamo nekoliko, ali nikako nismo uspevali da pronađemo pravi recept. Uvek je tekstura bila nekako suva, čokolada se nije osećala, ukusi se nisu lepo povezivali. Ali sada smo otkrili šta je to što ove brzinske poslastice čini savršenim!

 

U pitanju je omiljeni jutarnji i popodnevni napitak - domaća kafa! Verovali ili ne, dodavanjem nekoliko kašika jake skuvane domaće kafe, tekstura postaje sočnija, mekša, a ukus čokolade intenzivniji!


Za najbolji rezultat predlažemo da ne uzimate bilo koju kafu, već kvalitetnu domaću (ukus će biti tri puta lepši), a zatim zasucite rukave i napravite najukusniju i najbržu čokoladnu poslasticu!

 

Sastojci:

 

70 g brašna
četvrtina kašičice praška za pecivo
2 kašike kakao praha
prstohvat soli
2 kašike šećera
5 kašika mleka
2 kašike ulja
pola kašičice ekstrakta vanile
2 kockice čokolade
3 kašike skuvane sveže mlevene kafe

 

Priprema:

 

U većoj šolji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer, so, mleko, ulje, vanilu i skuvanu kafu. Kad se lepo sjedini, u sredinu utisnite dve kockice čokolade (da bi se na kraju lepo razlivala). Stavite u mikrotalasnu da se zapeče na najvišoj temperaturi (isprobano na pećnici jačine 1.000 vati) 75 do 85 sekundi.

 

Vaš savršeni kolač iz šolje je gotov! Još samo da skuvate sebi šolju dobre sveže mlevene kafe i užitak će biti kompletan!

 

 

Inicijalizacija u toku...