icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Čorba od CVEKLE idealna je za hladne dane i jačanje IMUNITETA!

Podeli:

Napravite zdrav i ukusan obrok koji će vaša porodica obožavati

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Sastojci:

 

3 srednje cvekle

2 srednja krompira

crni luk, iseckan

2 kašike maslinovog ulja

2 lovorova lista

2 kašike limunovog soka

so, biber

1,5 l vode sa 2 kocke pileće supe ili pileća supa

kisla pavlaka

 

Priprema:

 

Cveklu i krompir oljuštite, a zatim isecite na kocke. Isecite luk, stavite u zagrejano ulje da se prži. Kada postane staklast, dodajte cveklu i krompir. Posle par minuta dodajte vodu ili supu, lovorov list, so i biber. Kuvajte nekih 25 minuta dok cvekla i krompir ne omekšaju. Zatim ostavite čorbu da se malo prohladi. Izbacite lovorov list. Propasirajte sadržaj ručnim ili standardnim blenderom. Ipak, obratite pažnju na upotrebu blendera - ukoliko koristite stoni blender vodite računa da prethodno prohladite čorbu i propasirate u manjim količinama.

Služite uz kiselu pavlaku i limunov sok.

 

 

Inicijalizacija u toku...