icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fenomenalne

VOLELI STE SLATKE, OVE ĆETE OBOŽAVATI: Slane RUSKE KAPE su dekorativno predjelo koje OSVAJA UKUSOM! (RECEPT)

Podeli:

Zakuska koja će oduševiti sve vaše goste!

ilustracija
ilustracija foto: Shutterstock

Potrebni sastojci za biskvit:

 

4 jaja

12 kašika brašna

1 pavlaka

1 veća rendana šargarepa

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

80 ml ulja

 

Potrebni sastojci za fil:

 

200 g rendane šunke

1 pavlaka

150 g feta sira

150g rendanog kačkavalja

 

Namaz po izboru.

 

Priprema kore:

 

Jaja umutimo, zatim dodamo ulje i još mešamo. Zatim rendanu šargarepu, so i jednu pavlaku. Sve to izmešati, pa dodati brašno i prašak za pecivo.

 

Izliti u pravougaoni pleh i peći na pek papiru na 180 stepeni oko 30 minuta.

 

Priprema fila:

 

Umutimo fil od rendane šunke, pavlake, feta sira i kačkavalja.


Pečenu koru isecamo čašom, praveći krugove. Ostatak od kora ćemo ubaciti/ izmrviti u fil. Zatim uzimamo krugove biskvita i filujemo ih.

 

Zatim uzimamo namaz po izboru, u ovom slučaju majonez, i premazujemo rusku kapu. Uvaljamo celu rusku kapu u rendani kačkavalj.

 

Dekorišemo po želji i poslužimo.

 

 

Inicijalizacija u toku...