icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

zamirisaće kuhinja

HRSKAV, UKUSAN, MIRISAN: Domaći integralni BAGET sa semenkama ide fenomenalno uz SVAKI OBROK! (RECEPT)

Podeli:

Ako ste ljubitelj integralnog hleba kao što je baget, pa još sa semenkama, evo sjajnog recepta koij morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici...

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

300-350 ml mlake vode

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

350 gr brašna belog

100 gr integralnog pšeničnog

50 gr integralnog ražanog

 

Priprema:

 

U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati.

 

Kad zapeni, sipati u vanglu, ubaciti brašno i so i zamesiti testo i obraditi ga rukom dosta dugo da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min.

 

Razvući na sto i obraditi rukama, preseći na 2 loptice izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha. Pleh obložiti pek papirom, pa svaku rolnicu staviti u pleh, ali malo zgužvati papir kao harmoniku, da se baget ne dodiruje.

 

Pokriti da odmori 30 minuta, poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom i vodom premazati delove koji nisu sečeni i posuti obilno semenkama. Peći oko 50 minuta da hleb bude reš pečen.

 

 

Inicijalizacija u toku...