icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

TOPLO PREDJELO UZ NEDELJNI RUČAK: Uz ovaj recept napravite savršenu RIBLJU čorbu, koju će svi voleti!

Podeli:

Čak i oni koji nisu ljubitelji ribe će se oduševiti.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1-2 riblje glave
malo ribljeg mesa
riblja iznutrica ( ako je šaran)
prvrće šargarepa, pašknat, celer ..
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
2 paradajza ili šoljica iz flaše
lovorov list
crvena mlevena i tucana paprika.
.ulje so biber peršunov list
1 kašika kukuruznog skroba ili brašna

Priprema:


Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu ili na kockice šargarepu

I ostalo povrće iseckati pa propržiti, i malo izdinstati. Dodati oguljen paradajz isečen na kocke ,papriku mlevenu kao i tucanu naliti vodu i dodati skuvanu i očišćenu ribu.

 

Kuvati oko pola sati dodati začin i mleven biber. Umutiti kašiku kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode pa dodati čorbi da dobije malo gustinu.

Gotovoj čorbici dodati i seckani peršunov list.


Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ili limun.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...