icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PO BAKINOM RECEPTU

ODLIČNO ĆE VAM POSLUŽITI NA ZIMU: Ovako se pravi NAJZDRAVIJA turšija (RECEPT)

Podeli:

Predlog za ukusnu i zdravu zimnicu...

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno:


4 veće glavice belog luka
1/2 l vode
100 ml. jabukovog sirćeta
1 kašičica šećera i soli
nekoliko zrna bibera
1 kašičica slačice
malo peršunovog lista
mirođije

Priprema:


Beli luk očistiti. U činiju sipati vodu, dodati sirće, so i šećer i sve dobro izmešati da se istopi. U opranu teglu ubaciti beli luk, biber, slačicu, peršun i malo mirođije.

Naliti pripremljenim rastvorom da luk ogrezne. Po mogućstvu pritisnuti plastičnim pritiskačem i dobro zatvoriti metalinim poklopcem.

Staviti u hladnu rernu, uključiti tajmer na 90 minuta i temperaturu na 90 stepeni C.

 

Kad se isključi, ostaviti do sutra da se ohladi. Spakovati u policu ili u frižider do upotrebe...

 

 

 

Inicijalizacija u toku...