icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kraljevski recept

UŽIVAJTE U KRALJIČINOJ OMILJENOJ POSLASTICI: Britanska kraljevska porodica podelila svoj RECEPT za BOŽIĆNI PUDING!

Podeli:

Britanska kraljevska porodica je, u duhu praznika, podelila recept za jednu od svojih omiljenih poslastica, božićni puding!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

250 grama suvog grožđa

250 g suvih brusnica

180 g sultana (zlatnog suvog grožđa)

150 grama kandirane korice od narandže

250 g svinjske masti

250 g hlebnih mrvica

Začini po želji (cimet, muskatni oraščić, kardamom…)

2 jaja

180 grama Demerara (smeđeg) šećera

275 mililitara piva

* 40 mililitara ruma

* 40 mililitara brendija*

 

*Alkohol u istoj kolčini možete zameniti hladnim čajem ili sokom od narandže

Priprema:

 

Sve sastojke pomešajte redom, a smesu zatim utisnite u prethodno namašćene kalupe. Smesu prekrijte papirom za pečenje. Pripremljene posudice prekrijte aluminijskom folijom ili muslinom, pa ih stavite u visoki lonac u koji ćete uliti vodu do ¾ visine posudica s pudingom.

 

Lonac prekrijte aluminijskom folijom i posudice s pudingom obradite na pari šest sati, dodajući vodu u lonac ako je potrebno. Nakon što su se ohladili, pudinge stavite na tamno i hladno mesto do Božića.

 

Na Božić, puding zagrejte na pari 3-4 sata, a zatim ga poslužite sa slatkom pavlakom ili slatkim alkoholnim umakom.

 

 

Inicijalizacija u toku...