icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

KREMASTO SAVRŠENSTVO SA FILOM KOJI SE NE KUVA: Torta od TRI VRSTE ČOKOLADE je nezaboravna poslastica za SVE PRILIKE

Podeli:

Jedna kremasta, bogata i predivna torta sa filom koji se ne kuva i hrskavom kakao koricom.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Kora:

 

3 jaja

3 kašike šećera

2 kašike kakaoa

1 kašika brašna

5 g praška za pecivo

 

Fil:

 

500 ml slatke pavlake

500 g krem sira

200 g šećera u prahu

150 g crne čokolade

160 g mlečne čokolade

160 g bele čokolade

 

Priprema:

 

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom da se dobije čvrsta pena. Dodati žumanca i opet sve umutiti. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao sa praškom za pecivo i sve sjediniti. Istresti u kalup 26 cm u koji ste stavili papir za pečenje, pa koricu peći oko 20 minuta.

 

Otopiti sve tri vrste čokolade. Najjednostavnije je u mikrotalasnoj na laganoj vatri, odmah do odmrzavanja. Tada nikako neće zagoreti. Dok se čokolade prohlade praviti bazu. Pomešati krem sir i šećer u prahu. Umutitislatku pavlaku mekano. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Podeliti na tri dela, pa u svaki dodati po jednu vrstu čokolade i sjedniti. Na koricu naneti filove počevši od najtamnijeg. Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

 

 

Inicijalizacija u toku...