icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

za zauzete domaćice

IDEJA ZA LAK I UKUSAN RUČAK KOJI SVI VOLE: Evo kako se prave brze ĆUFTE u paradajz sosu (RECEPT)

Podeli:

Fantastičnog ukusa, brzo se sprema, servirati uz krompir...
 

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


300 gr mlevenog mesa
1 jaje
prezle
so, biber, malo začinske paprike
beli luk

Za sos:


200 ml kuvanog paradajza
1 kašika brašna
malo ulja
voda za sos
soli
malo origana
malo bosiljka

Priprema:

U mleveno meso staviti jaje, malo prezli, malo belog luka u granulama, bibera mlevenog, malo slatke mlevene paprike, soli i sve dobro izjednačiti i formirati ćuftice.

U šerpi ispržiti brašno na ulju, dodati paradajz kuvan i 200 ml vode. Mešati stalno i dodavati vode da se dobije ređi sos.

Ubaciti malo origana, bosiljka seckanog i soli. U tepsiju sipati sos i unutra poređati ćuftice.

 

Premazati uljem i peći u rerni na 210 stepeni C oko 30-40 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...