icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

isprobajte

I KAO SAMOSTALAN OBROK, I KAO PRILOG UZ RIBU I MESO: Ovo je najbolji način da pripremite superukusni BATAT (RECEPT)

Podeli:

Jednostavan način za pripremu slatkog krompira koji će za tili čas biti na vašem stolu

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

3 veća batata ( po mogućstvu crvena)
2 kašike brašna i kukuruznog brašna
maslinovo ulje
začina biber, granule belog luka, ruzmarin
crvena mlevena paprika
malo kačkavalja
peršunov list

Priprema:

Batat oguliti i iseći na krupnije komade po dužini. Posoliti, pobiberiti, dodati granule luka i posuti paprikom.

Izmešati oba brašna, pa uvaljati batat i poređati u tepsiju od rerne i posuti kačkavaljem.

Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Probati viljuškom, ako je mekan, izvaditi iz rerne.

Servirati kao samostalno jelo ili kao dodatak uz ribu ili meso. 

 


 

 

Inicijalizacija u toku...