icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno

PREDLOG ZA JEFTIN I ZDRAV RUČAK BEZ MESA: Brokoli u bešamel sosu (RECEPT)

Podeli:

Može i u posnoj i u mrsnoj varijanti, ali nema sumnje da će vam se svakako dopasti!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


oko 600 grama brokolija
2 šargarepe
maslinovo ulje
1 puna kašika brašna
300 ml mleka ili vode
2 čena belog luka
soli, bibera, peršunov list

Priprema:

Brokoli oprati i pokidati cvetove i blanširati, možete i šargarepu. U šerpu staviti oko 50 ml ulja, pa kad se ugreje, ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i propržiti.

Dodavati polako mleko i mešati žicom da ne budu grudve. Posoliti i dodati bibera. Kuvati oko 3-4 minuta, pa skloniti sa šporeta. Brokoli i šargarepu posoliti i preliti malo uljem.

Tepsiju premazati uljem i poređati brokoli, a u sredini šargarepu. Preliti bešamel sosom, prodrmati i zapeći u rerni oko 20-25 minuta, na 200 stepeni.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...