icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

DEKORATIVNA i divna

SAMO ZA SPECIJALNE I SVEČANE PRILIKE: Zimska salata SNEŽNA KRALJICA potpuno će vas omađijati ukusom i izgledom (RECEPT)

Podeli:

Postaće vam omiljena!

foto: Youtube Printscreen / Вика-Простые Рецепты
foto: Youtube Printscreen / Вика-Простые Рецепты

Sastojci: 250 g račića, 2 kriške kačkavalja, 6 kuvanih jaja, 200 g šunke, 1 manja glavica luka, 1 jabuka, 100 g kikirikija, 350 ml majoneza, 2 kašike sirćeta, 1 kašičica šećera, pola kašičice soli, 100 g oraha.

 

Priprema: Prvo kačkavalj stavite u zamrzivač. Iseckajte luk, dodajte mu so, šećer i sirće. Prelijte sa malo prokuvane vode i ostavite da stoji 15 minuta, dok se potpuno ne ohladi.

 

Račiće iseckajte na sitne kockice, a zatim i šunku, u posebne posude. Skuvana jaja oljuštite i razdvojte belanca od žumanaca. Žumanca najsitnije urendajte, a belanca krupnije.

 

U šunku, račiće i žumanca dodajte po malo majoneza i lepo izmešajte sadržaj svake posude.


Pripremite okrugli kalup sa obručem promera oko 18 cm. Izrendajte zamrznuti kačkavalj na krupno, pa stavite na dno kalupa i tanko premažite majonezom. Zatim preko rasporedite žumanca, a zatim luk.

 

Za sledeći sloj treba naneti iseckane račiće, a preko njih krupno urendati jabuku, pa preko rasporediti iseckanu šunku. Sledeći sloj su krupnije samleveni orasi, a zatim poslednji sloj, rendana belanca pomešana s malo majoneza.

 

Po želji ukrasite listićima peršuna, skinite obruč i vaša salata je gotova!

 

Detaljnu pripremu pogledajte u videu!

 

 

 

Inicijalizacija u toku...