icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

za doručak, večeru...

ODLIČNO IDU KAO PRILOG SVAKOM OBROKU: Obradujte ukućane ukusnim MAFIN-HLEPČIĆIMA (RECEPT)

Podeli:

Jednostavno se prave, a fantastičnog su ukusa

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


300 ml mlake vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
450 gr hlebnog brašna
malo soli
1 puna kašika integralnog pšeničnog brašna
2 kašike lanenog semena

Priprema:

Rastopiti kvasac u vodi, dodati dve kašike brašna i šećer, pa kad zapeni, dodati ostatak brašna, soli, integralno brašno i laneno seme.

Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da odmara oko 30 min na sobnoj temperaturi. Naraslo testo istresti na pobrašnjen sto, obraditi malo rukama, oblikujući veknu.

Iseći ga na manje komade i rukama oblikovati manje loptice. Poređati u kalupe za mafine i ostaviti da poraste pokriveno.

Peći na 180 stepeni oko 40-45 min.

 

 

Inicijalizacija u toku...