icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OMILJENI SLATKIŠ

MNOGI KAŽU DA JE I LEPŠE NEGO MRSNO: Ovako se pravi najukusnije MEDENO SRCE ― BEZ šećera! (RECEPT, POSNO)

Podeli:

Odličan recept za dane posta, sladokusce će očarati

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:


200 ml kisele vode
šolja brašna od 200 gr
1 kašičica cimeta
200 gr čokolade posne
1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
50 gr seckanih oraha
100 gr suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu dodati ulje, 6-7 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 minuta da se malo zapeče.

100 gr čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom.

Izvaditi kolač, pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min.
Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...