icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

ČOKO LEŠNIK TORTA: Idealna poslastica za sve PROSLAVE, a ukus će vas OBORITI S NOGU

Podeli:

Idealna je za slavlja i praznike

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Sastojci:

 

Kore I i III

4 belanca

4 kašike šećera

4 kašike brašna

4 kašike pečenih i samlevenih lešnika

1/2 žumanca

 

Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca, zatim brašno i lešnike, izmešati polako varjačom.

 

Ovako ispeći dve iste kore u plehu 35×25 10 min. na 180 C.

 

Kora II

 

4 belanca

4 kašike šećera

2 kašike brašna

2 kašike kakaa

4 kašika lešnika

1 žumance

Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumance, brašno, kakao i lešnike.

Ispeći crnu koru na 180 C 10 min.

 

Fil I

 

10 žumanca

7 kašika šećera

2 kašike gustina

1 kesica vanilin šećera

250 ml mleka

100 g crne čokolade

200 g margarina ili putera

200 g šećera u prahu

 

Fil II

 

250 g šlag kreme

300 ml mleka

200 g pečenih i samlevenih lešnika

Za prelivanje kora

200 g čokolade

100 g margarina ili putera

 

Način pripreme:

 

Priprema fila I

 

200 ml mleka staviti da provri, a 50 ml mleka sastaviti sa gustinom, žumancima i vanilom. Dobijenu masu sipati u provrelo mleko i kuvati do gustine kao puding.

 

Ohladiti fil pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i 200 g istopljene bele čokolade. Fil podeliti na tri jednaka dela. Dva dela ostaju bela a u treći deo dodati istopljenu crnu čokoladu.

 

Fil II

 

Umutiti šlag kremu sa mlekom pa dodati mlevene i prepečene lešnike…fil podeliti na tri jednaka dela.

Pre filovanja torte bele kore preliti sa prelivom od istopljene čokolade i margarina ili putera. Kore dobro ohladiti da se čokolada stegne.

 

Filovati

 

Bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima…zatim ide crna kora-crni fil, pa šlag sa lešnicima.

 

Opet ide bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima. Dekorisati čokoladnim filom.


 

 

Inicijalizacija u toku...