icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

NEŠTO DRUGAČIJE NA VAŠOJ TRPEZI, A SAVRŠENO UKUSNO: Krompir na BEČKI način ― i kao samostalno jelo, i kao prilog mesu

Podeli:

Možete da služite kao glavno jelo ili kao prilog nekom mesu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg krompira

150 g švapskog sira (ili krem sira)

2 praziluka

1 jaje

3 kašike ulja

3 kašike brašna

½ l mleka

1 kašika soli

po 1 kašičica majorana i majčine dušice

po ½ kašičice kima i bibera

 

Priprema:

 

Operite i kuvajte krompir pola sata u vodi. Prohlađen krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Jedan praziluk iseckajte i 5 minuta pržite na ulju, zatim dodajte brašno i postepeno mleko da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte sos desetak minuta uz stalno mešanje. U skuvan sos stavite sir pomešan sa jajetom, majoran, majčinu dušicu i kim.

 

U vatrostalnu činiju ređajte krompir isečen na kolutove, posolite i pobiberite ga, pa pospite iseckanim prazilukom i prelijte sosom. Ponovite redosled dok ne utrošite krompir i sos. Poslednji red je sos. Pecite u rerni na 180°C 20 minuta. Služite toplo.

 

 

Inicijalizacija u toku...