icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

IDEALNA ZA ZIMSKE DANE I PRAZNIKE: Napravite sočnu tortu od JABUKA i pudinga!

Podeli:

Deca je posebno vole.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

KORA:

 

jaja 3

šećer 3 kašike

brašno 1,5 kašika

gustin 1,5 kašika

ulje 1 kašika

 

FIL 1:

jabuke 1 kg

voda 1 l

šećer 350 gr

želatin 10 gr

vanilin šećer 2

 

FIL 2:

voda od kuvanih jabuka 650 ml

puding od vanile 2

šlag 2

 

Priprema: 

 

Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.

Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu.

 

Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni. Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju.

Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.

 

Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok.

 

Kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Koru najpre premazati filom od jabuka.

Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne. Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...