icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NAJBOLJI RECEPT ZA OMILJENU POSLASTICU: Sočna BAKLAVA sa orasima - desert koji obožavaju SVE GENERACIJE!

Podeli:

Pozovite prijatelje i oduševite ih ukusnim desertom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Potrebno je:

 

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

100 ml ulja

100 g šećera

 

Preliv za baklavu:

 

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 limun - sok

 

Priprema:

 

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

 

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.

 

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...