icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

praznična gozba

MNOGIMA JE UKUSNIJA OD RUSKE I MIMOZE: Obogatite prazničnu trpezu omiljenom FRANCUSKOM salatom (RECEPT)

Podeli:

Ukusna i brza salata ― idealna za prazničnu trpezu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

450 g smrznutog povrća (šargarepa, krompir, grašak)

6-7 jaja

1 jabuka

oko 200 g majoneza

1 kašičica senfa

330 g kiselih krastavčića

1 kašika suvog biljnog začina

 

Priprema:


Skuvajte smrznuto povrće, u vodi u koju ste dodali kašiku suvog biljnog začina. Jaja skuvajte odvojeno u posoljenoj vodi da budu “na tvrdo”, pa ih očistite i narežite.

 

Oljuštite jabuku i iseckajte na kockice, kao i kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.

 

Ovo je osnova po kojoj se pravi ova salata, naravno, recept možete da prilagodite svom ukusu, pa slobodno iskažite kreativnost i prepustite se mašti.

 

U majonez umešajte sitno naseckan peršun, bosiljak, vlašac, ili dodajte više kisele jabuke, pavlaku, senf ili više kiselih krastavaca.

 

 

Inicijalizacija u toku...