icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SOČNA I KREMASTA: Torta od čokolade i KEKSA pravi se lakše nego IKAD, a ukus će vas očarati!

Podeli:

Ako vam treba recept za čokoladnu tortu koju svi vole, a ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, onda je ovo prava torta za vas.

foto: screenshot
foto: screenshot

Sastojci:

 

120 g pudinga sa ukusom čokolade, 5-8 kašika šećera, 10 g vanilin šećera, 750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks, oko 210 g keksa, 100 g čokolade, 100 g maslaca , 60 g šlaga + 80 ml mleka (ili 80 ml slatke pavlake)


Priprema:

 

500 ml mleka, šećer, vanilin šećer promešajte i stavite na ringlu da se kuva. U drugu posudu stavite puding od čokolade, 250 ml mleka promešajte i dodajte u prethodno napravljenu smesu, kada se skuva, sve promešajte sa čokoladom i ostavite fil da se hladi. Zatim, šlag i mleko izmiksujte, a potom dodajte i maslac. Sve do kasnije promešajte.

 

210 grama keksa natopiti mlekom i ređajte u pleh i premazujte redove prethodno napravljenim filom. Ostavite tortu u frižederu preko noći kako bi se stegla.

 


 

Inicijalizacija u toku...