icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

TRAŽIĆETE JOŠ JEDAN TANJIR

BEZ NJEGA NEMA BOGATE TRPEZE ZA BADNJE VEČE: Evo kako se pravi najukusniji POSNI PREBRANAC (RECEPT)

Podeli:

Ukusno je, hranljivo i u skladu s tradicijom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Dok ćemo na Božić jesti specijalitete kao što su česnica i pečenje, na Badnji dan trpeza bi trebalo da bude posna, a ovo izdašno, aromatično jelo s pasuljem je neizostavno!


Sastojci:

 

  • 700 grama belog pasulja
  • Dve glavice luka
  • Dva lista lovora
  • 100 mililitara ulja
  • 500 grama paradajza pelata
  • Dve kašike koncentrata paradajza
  • Kašika belog sirćeta
  • Šećer
  • So, biber

 

 

Priprema

 

Pasulj potopite preko noći u vodi, potom procedite i stavite u veliku šerpu sa vodom i dva lista lovora, piše Mondo. Kada provri, smanjite vatru na srednje i pustite da krčka 45-60 minuta, dok ne omekša ali ne počne da se raspada.

 

Rernu u međuvremenu zagrejte na 175 stepeni, i naseckajte crni luk na rebarca. Paradajz pelat pomešajte sa koncentratom paradajza, sirćetom, vodom, uljem, pola kašike šećera, solju i biberom. Ako želite da bude pikantno, dodajte i malo ljute paprike.

 

Oceđeni pasulj i sos dobro pomešajte u dubljem sudu za pečenje, stavite ga na širi pleh jer će možda iscuriti tokom pečenja, i potom pecite u rerni otprilike sat vremena, dok se ne karamelizuje na vrhu i oko polovina tečnosti ne ispari.

 

 

Inicijalizacija u toku...