icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slistićete je za tili čas!

NI NALIK ONOJ KOJA SE SPREMA U OSTATKU SRBIJE: Slatka VOJVOĐANSKA ČESNICA je poslastica čarobnog ukusa (RECEPT)

Podeli:

Tradicionalna česnica je uglavnom slana, ali Vojvođani prave slatku božićnu česnicu, obično sa orasima, ali se negde dodaje i mak ili suvo grožđe.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 5 jaja
  • 3 čaše šećera
  • 2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše kisele vode
  • 1 čaša griza
  • 200 g oraha
  • 200g suvog grožđa
  • prašak za pecivo
  • 1 kg tankih kora


Priprema

 

Za fil sve sastojke, osim kisele vode, izmiksati po redu u gornjoj listi. Svaku koru poprskati kiselom vodom, a na svaku drugu koru stavljati fil. Poslednju koru premazati filom.

 

Peći na 200C dok ne porumeni. Kad se ispeče, izvaditi i pokriti sa krpom. Ohladiti i služiti.

 

 

Inicijalizacija u toku...