icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

odlična i za dane posta

NAJLEPŠI SPOJ KOKOSA I ČOKOLADE: Brza torta BEZ PEČENJA za koju su vam potrebna samo 4 SASTOJKA! (RECEPT)

Podeli:

Osim što vam nije potrebno mnogo sastojaka, ova torta je odličan izbor za dane posta.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čokoladni sirovi tart možete iseći na kriške kao tortu ili na kocke i služiti kao sitne kolače.

 

Sastojci

 

Za koru:

 

200 gr urmi

250 gr kokosovog brašna

 

Za krem:

 

400 ml kokosovog mleka

200 gr crne čokolade

 

Priprema:

 

Konzervu punomasnog kokosovog mleka ostavite u frižideru najmanje 8 sati da bi se odvojile tečnost i masnoća.

 

Očistite urme od koštica i prelijte ih vrelom vodom. Kad omekšaju, posle desetak minuta, ocedite ih.

 

Izmiksajte ih u blenderu pa dodajte kokosovo brašno i mešajte.

 

Na kraju, mesite rukom dodajući brašno dok ne dobijete testo željene gustine (možda ćete potrošiti malo više ili malo manje kokosovog brašna).

Formirajte koru na dnu kalupa za tortu u koju ste postavili pek papir. Unaokolo postavite prsten od pek papira.

 

Stavite kalup sa korom u frižider na barem pola sata, a može i duže.

 

Konzervu sa kokosovim mlekom otvorite pažljivo da se ne mešaju masnoća i tečnost i odvojte samo masnoću.

 

Zagrejte je na pari (u posudi iznad šerpe sa ključalom vodom). Čokoladu izlomite na kockice pa spustite u kokosovu masnoću i sve zajedno otopite i izmešajte da se masa ujednači.

 

Ostavite da se prohladi pa sipajte u kalup sa korom. Rashladite malo pa pospite kokosovim brašnom za dekoraciju.

 

Ostavite da se hladi nekoliko sati pre nego što je poslužite.

 

Napomena: vodu u kojoj ste potapali urme iskoristite za kompot, a od kokosovog mleka možete da napravite smuti.


 

 

Inicijalizacija u toku...