icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

predivan i fin

SAVRŠENSTVO SA DVA KREM FILA: Nežan čokoladni desert svakome će se dopasti i IDEALAN je izbor za sve proslave (RECEPT)

Podeli:

Brza poslastica koju će obožavati cela porodica.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za tortu:

 

3 jajeta

150 g šećera

160 ml pavlake

65 g brašna

5 g praška za pecivo

50 ml mleka

 

Za srednji fil:

 

5 žumanaca

150 g šećera

5 ml esencije vanile

160 ml mleka

30 g brašna

150 g putera

150 g čokolade

 

Za gornji fil/glazuru:

 

150 g tamne čokolade

150 ml slatke pavlake

 

Priprema:


Umutite jaja i šećer, dodajte pavlaku, brašno, prašak za pecivo i mleko. Opet dobro umutite. Sipajte u tepsiju dimenzija 23×23 cm obloženu pek papirom i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Kada se ispeče premažite sa malo mleka.

 

Za fil: Pomešajte žumanca, šećer, esenciju vanile i mleko, pa umutite žicom. Kada sjedinite dodajte brašno i nastavite da mešate. Zatim stavite na šporet i kuvajte dok ne postane gusto, sve vreme mešajući. U vreo fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte puter i mikserom sjedinite. Fil rasporedite preko kore.

 

Za glazuru: Čokoladu otopite u zagrejanoj slatkoj pavlaci i prelijte preko fila.

 

Ohladite u frižideru nekih 2 sata, pa služite.

 

 

Inicijalizacija u toku...