icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MALI TRIKOVI

PO STAROM VOJVOĐANSKOM RECEPTU: Napravite mekane, sočne PALAČINKE, koje se tope u ustima!

Podeli:

Ukoliko ne znate šta biste poslužili nakon večere, ovo je nepogrešiv recept.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

3 čaše (od 250 ml) brašna

5 većih jaja

50 ml ulja

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

200 ml mleka

400 ml gazirane vode

400 ml obične vode

 

 

Priprema:

 

U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, ulje i jaja. Pomešati mleko, gaziranu vodu i običnu vodu. Sipati trećinu tečnosti i početi sa mućenjem, mikserom (ne trebaju nastavci za testo, već mutiti, običnim, mutilicama).

 

Mutiti uz, neprestano, sipanje tečnosti. Brzinu miksera prilagođavajte prema gustini testa. Na kraju, najmanjom brzinom, razbiti sve grudvice od brašna (ako su ostale).

 

Palačinke pržiti u teflonskom tiganju. Samo za prvu palačinku sipati u tiganj nekoliko kapi ulja. Dalje pržiti bez dodavanja ulja.

 

Sa ovim testom dobijaju se, veoma, mekane i ukusne palačinke. Ako vam ostanu za naredni dan, staviti ih u kesu (hladne) i sutradan imaćete palačinke, kao da ste ih tada spremili.

Palačinke
foto: Profimedia

 

Inicijalizacija u toku...