icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

SAVRŠENA POSLASTICA BEZ PEČENJA: Čizkejk sa belom čokoladom OČARAĆE vas ukusom, a potrebno vam je samo 6 SASTOJAKA!

Podeli:

Eloiz (26) podelila je sa svima recept koji je verzija čizkejka.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Ona koristi smrvljeni keks, maslac, krem ​​sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu kako bi napravila čizkejk koji će sigurno mnogi isprobati.

 

Za izradu ovog jednostavnog kolača koristila je samo ručni mikser kako bi sjedinila šest sastojaka, a tortu nije pekla.

 

Kako bi napravila biskvit odnosno bazu, Eloiz je u posudu izmešala 350 grama zdrobljenog keksa sa 175 grama rastopljenog maslaca. Sve to zajedno je sedinila. Nakon toga, dobijenu smesu stavila je u okrugli kalup i stiskala je kašikom kako bi ujednačila bazu kolaču. Kada je to napravila, bazu je stavila u frižider da se malo stvrdne.


Zatim u novu posudu stavlja 350 ml slatke pavlake koju meša s mikserom dok ne dobije fini šlag. Posudu sa pavlakom odvojila je sa strane, a u novu posudu stavila je 500 grama krem ​​sira sa 120 grama šećera i promešala. Zatim je dodala 250 grama rastopljene bele čokolade i ponovno je mešala dok smesa nije postala glatka.

 

Šlag koji je umutila pre, pomešala je sa smesom sira i čokolade te je tu smesu izlila u kalup s biskvitom odnosno bazom. Sve to ostavila je da se hladi otprilike 5 sati.


Za preliv Eloiz je pomešala 200 ml slatke pavlake i 250 grama bele čokolade. To je otopila u mikrotalasnoj na 90 sekundi. Smesu je prelila preko čizkejka i nožem je zagladila površinu. Preko toga dodala je još i ostatke smrvljenog keksa, a snimak kako se torta pravi podelila na svom Instagramu "FitWaffle Kitchen".

 

 

 

Inicijalizacija u toku...