icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Recept

Posni specijaliteti: Prženi som u prezli od oraha

Podeli:

Ovo je idealan recept za sve koji vole riblje specijalitete, a za one koji baš i ne vole ribu ovo je sjajna prilika da promene taj svoj stav.
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Sastojci:

    500 g šnicli soma
    2 kašike prezle
    2 kašike mlevenih oraha
    so, biber i paprika po ukusu

Priprema: 

Šnicle soma posolite i pobiberite.U činiji izmešajte prezle i orahe. Svako parče ribe uvaljajte dobro u ovu mešavinu - nisu potrebna jaja i brašno. Som je dovoljno mastan da prezla može da se zalepi za meso. Ispohovane šnicle soma pržite u ulju ili masti u tiganju. Pržite ih na srednjoj temperaturi. Pržite ih sa jedne strane toliko dugo dok se ne uhvati korica, tek nakon toga okrenite. Kad se i sa druge strane uhvati korica, ponovo okrenite ribu još jednom. Biće krcakvija ako je okrenete bar 2 puta. Pohovanog soma možete peći i u rerni, tako što ćete šnicle poređati u nauljenu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 250°C oko 20 minuta ili dok ne porumene.



 

Inicijalizacija u toku...