icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

SLATKIŠ ZA POSNE DANE

Prste da poližeš: Popadijina POSNA TORTA s kesten-pireom i pekmezom od kajsije

Podeli:

  • 16

I posna torta ume da bude izuzetno ukusna i sočna. Popadijina posna torta je upravo takva

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija. Idealna je poslastica za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta.

 

Kore: 200 g mlevenih oraha; 150 g meda; 250 ml soka od pomorandže; 200 g šećera; 2 vanilin šećera; 300 g brašna; 1 kašika kakaa; 1 prašak za pecivo; 100 ml ulja..

 

Fil: 750 g kesten pirea; 50 g pekmeza od kajsije; 200 g seckanih oraha; 3 kašike ruma.

 

Glazura: 200 g posne čokolade; 1 kašika ulja.

 

foto: Profimedia

 

Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.

 

Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.

 

Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...