icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ne bacajte stari hleb

VELIKA JE GREŠKA HLEB DRŽATI U PLASTIČNOJ KESI: Evo trika kako da vam i SUTRADAN bude kao iz pekare!

Podeli:

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

 

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

 

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

 

ilustracija
ilustracijafoto: Youtube Printscreen

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

 

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju ili pek papir i zagrejte u rerni;

 

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...