icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fenomenalno!

POTREBNA VAM JE SAMO JEDNA JABUKA: Evo kako ćete SPREČITI da KROMPIR proklija i postane mekan ― traje i do 8 nedelja

Podeli:

Ostaće čvrste teksture i neće proklijati ― čak i do 8 nedelja

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Krompir bi trebalo da držite na tamnomn, suvom mestu. Ukoliko se nalazi na svetlom i vlažnom mestu, brzo proklija i gubi čvrstinu.

 

Kako biste to sprečili, potrebna vam je jedna jabuka, piše Lifehacker.

 

Jabuku treba da stavite u posudu sa krompirom, i to da stoji u sredini. Ona proizvodi i ispušta etilen, koji sprečava da krompir proklija, ali obratite pažnju ― jabuke mogu uticati da drugo povrće i voće brzo sazri, tako da ih držite dalje od njih.

 

Krompir će pomoću jabuke ostati čvrst čak i posle osam nedelja, tako da uvek pri ruci imajte bar jednu!

 



 

Inicijalizacija u toku...