icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

KAKO VAM SE ČINI?

VEOMA ZDRAV I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU: Napravite ukusnu boraniju na ŠUMADIJSKI način!

Podeli:

Uz ovaj ručak možete poslužiti i kiseli kupus.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g svinjskog vrata

300 g boranije

500 g paradajza

250 g maslaca

kašika brašna

kocka za supu

veza peršuna

stručak čubra (začinska biljka)

so, biber

 

Priprema:

 

1. Prokuvajte 2 l vode, posolite čim provri i dodajte meso sečeno na manje komade. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.

 

2. Za to vreme operite boraniju, prepolovite je, dodajte mesu i kuvajte još 20 minuta. Dok se kuvaju meso i boranija, paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na manje komade, pa zajedno sa čubrom i kockom za supu dodajte boraniji i mesu. Kuvajte sve dok boranija potpuno ne omekša.

 

3. Posebno umutite maslac i brašno, pa žicom umešajte u vrelo jelo. Kad se zgusne, sklonite s vatre, pobiberite i po želji pospite seckanim peršunom.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...