icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzo i lako

RECEPT KOJI NAM JE POSLALA BAKA IZ MOŠORINA: Čuveni KOMISBROT sa suvim voćem je prava poslastica uz kafu!

Podeli:

Dočekajte rodbinu gozbom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

KOMISBROT:

 

6 belanaca

200 g šećera

180 g brašna

1 prašak za pecivo

2 vanilinog šećera

1 limun (kora i sok)

100 g seckanih oraha

200 g seckanog suvog i kandiranog voća po izboru (suvo grožđe, brusnice, kajsije, šljive)

komadići čokolade, po želji

malo putera i brašna za podmazivanje kalupa

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

 

Kalup dobro premažite puterom u debelom sloju. Debeli sloj putera u kombinaciji sa brašnom koje ide preko, prilikom pečenja će naparaviti finu tamniju koricu na komisbrotu i dati poseban ukus. Zatim, mikserom dobro umutite belanca. Kada mu dodate šećer sipajte sok limuna, rendanu koru limuna i vanilin šećer pa umutite u čvrst sneg.

Kada je umućeno, postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo sve vreme mešajući varjačom. Lagano mešajte i na kraju dodajte suvo voće, orahe i čokoladu po želji. Promešajte nekoliko puta i kašikom stavljajte u podmazani kalup.

Pecite ga u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, pa zatim smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite još sat vremena. Sačekajte da se ohladi, pa ga pospite šećrom u prahu.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...