icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

LJUBITELJ STE TESTENINA? Ukusna ALFREDO pasta će postati vaše omiljeno jelo!

Podeli:

Obradujte čitavu porodicu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g pene testenine, 600 g pilećih grudi, 1 kašika putera ili margarina, origano, bosiljak, so, biber, peršun, parmezan

 

Za sos: 2 kašike putera ili margarina, 4 čena belog luka, 3 kašike brašna, 450 ml mleka, origano, bosiljak, parmezan, so, biber

 

Priprema:

 

Skuvajte pene.

Istopite puter na srednjoj temperaturi pa dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova. Izvadite je iz tiganja.

 

U istom tiganju pravite sos. Stavite opet puter pa dodajte usitnjen beli luk. Kuvajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko postepeno uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.

 

Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.

 

Sipajte sos preko skuvanih makarona, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom.

 

 

Inicijalizacija u toku...