GORKA PILULA KOJU SMO SVI PROGUTALI: Jagode u grlu - kultni film o izgubljenim iluzijama! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

Očekivali su 11. epizodu, a dobili...

GORKA PILULA KOJU SMO SVI PROGUTALI: Jagode u grlu - kultni film o izgubljenim iluzijama! (FOTO) (VIDEO)

O filmu koji govori o starim drugovima iz školiskih klupa 15 godina pošto su iz njih izašli, u Dvorani Kulturnog centra Beograda govorili su oni koji su ga stvarali...
Objavljeno: 23:20h

Film je kompletno snimljen u studiju, dok su za scene u kafani pravljena čak tri splava, pošto je prethodne unštavala poplava. Kadrovi iz sva tri objekta su ušli u film, a da oko gledaoca to ni ne može da primeti, za šta je zaslužna veština scenografa Miljena Kreka Kljaković. Zanimljivo je i to da je završna scena filma, u kojoj splav kafana otplovljava niz reku, ponovljena u fimu "Podzemlje" Emira Kusturice, za koji je Kljaković takođe radio scenografiju.

Kompozitor Zoran Simjanović se osvrno na izbor muzike i izvođača, rekavši je ona za ovakav film morala da bude kafanska, pa nije bilo mnogo dileme oko izbora Orkestra Lepog Jovice, koji je čak "svirao alenu Delonu u Parizu". Ono što je posebno zanimljivo, i ne baš tako često na filmu, sva muzika je snimljenja uživo, zajedno sa slikom.

Moderator razgovora reditelj Nikola Ljuca, inače bivši Karanovićev student, i sam 1985. godište, konstatovao je da su "Jagode u grlu" veoma snažan film, koje odlikuje isti takav odnos prema liku i gradu u kome se radnja dešava, po čemu su bliže američkom nego evropskom filmu.

Pred kraj razovora, postavilo se pitanje evenutalnog nastavka koji bi pretio likova u današnjem vremenu, što je Diklić prokomentarsao šaljivom upadicom "Jagode, jednom nogom u grobu", i dodao:

- Pada mi na pamet... Mogao bi da se napiše jedan pozorišni komad. Ja ću da ga produciram!

- Ti ga onda i napiši! - uzvratio mu je Karanović.

(MBJ)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.