STAVITE KOCKICU LEDA NA PLJESKAVICU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Čudesni trik MAJSTORA ROŠTILJA za koji ne znate
Pljeskavica, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

majstorski trik

STAVITE KOCKICU LEDA NA PLJESKAVICU I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Čudesni trik MAJSTORA ROŠTILJA za koji ne znate

Još jedan bizaran trik u koji se kunu majstori roštilja

Objavljeno: 10:22h

Kladimo se da ovo na prvi pogled zvuči kao užasna ideja, ali pravi majstori roštilja znaju da je ovo pravi trik za nezaboravan ukus roštilja.

Znamo da izgleda kao da ledu nije mesto na ovoj slici. Međutim, ako stavite kocku leda u sredinu pljeskavice dok je pečete na roštilju, dobićete sve ukusnije meso jer će ostati sočno u svim uslovima.

Isti efekat možete postići i kockom putera. Dakle, stavite kocku putera u sredinu pljeskavice i nema šanse da vam meso ne bude sočno.

Još jedan bizaran trik u koji se kunu majstori roštilja. Za ekstra sočno meso, povremeno ga prskajte sokom od jabuke tokom pečenja.

Pljeskavica
foto: Profimedia

Ako spremate roštilj za mnogo ljudi, počnite da pečete meso na laganoj vatri pre nego što društvo počne da se okuplja. Uverite se da je skoro gotovo i sklonite ga sa vatre. Kada dođe vreme za serviranje, samo vratite meso na jaku vatru – svo meso će biti gotovo u isto vreme i niko neće završiti na ledenom roštilju dok čeka da ostatak zabave dobije svoj deo.

Najveća greška mnogih majstora roštilja je prepeći meso. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeriti ugalj tako da jedna strana roštilja bude manje vrela i da ćete na nju moći da stavite meso koje je gotovo bez opasnosti da se prepeče – a i dalje će biti toplo.

02:38

MESO IZAZIVA AGRESIJU KOD LJUDI! Glumci promenili ishranu, pa doživeli transformaciju: Imam više energije A JEDEM HOT DOG

(Espreso/novi.ba/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.